printaj.online

Pon - Pet: 08:00 - 17:00

Pon - Pet: 07:00 - 15:00

Preuzimanje gotovih narudžbi: Pon - Pet 07:00 - 15:00

Plaćanje, dostava i reklamacija

Svoju narudžbu možete platiti jednom od sljedećih kreditnih kartica: MasterCard, Diners, Visa ili Maestro. Plaćanje Diners karticom moguće je obročno do 6 rata.

 

Moguće je i virmansko plaćanje, nakon što ste odabrali proizvode i krenuli u završetak narudžbe odaberite ‘Plaćanje virmanom’. Nakon procesuiranja narudžbe, dobit ćete mail s naručenim proizvodima koji je ujedno i ponuda, pa Vas molimo da slijedite upute za plaćanje kako bismo mogli krenuti u proizvodnju.

 

Zaštitu podataka prilikom plaćanja osigurava Corvus Pay koji garantira sigurnost te  štiti zloupotrebu unesenih podataka visokim stupnjem SSL enkripcije.

Podaci koje upisujete na stranicama prilikom registracije zaštićeni su 3-D Secure protokolom za zaštitu online transakcija zasnovanom na provjeri identiteta kupca uporabom SSL/TLS tehnologije. Razvila ga je Visa s ciljem povećanja sigurnosti prilikom plaćanja na internetu. Isti protokol danas prihvaća i MasterCard.

Ukoliko ste zaboravili svoju zaporku, kliknite na “Ponovno postavi lozinku” na stranici za prijavu korisničkih podataka i slijedite upute za obnavljanje zaporke. Svi potrebni podaci stići će na vašu e-mail adresu koju se upisali pri registraciji. Ukoliko imate dodatnih problema, javite nam se mailom na info@printaj.online.

Rok isporuke ne možemo garantirati jer ne ovisi isključivo o nama već i o dostavnoj službi. Rok izrade definiran je za svaki proizvod te samostalno odabirete koji rok vam odgovara. Nudimo više rokova izrade od slijedećeg dana do maksimalno 7 radnih dana.

Naručene materijale dostavljamo putem GLS dostavne službe. Za dostavu na otoke cijene I rok isporuke se razlikuju.

Trenutno poslujemo na području RH.

Naša preporuka je da prilikom preuzimanja pošiljke odmah pregledate pakiranje. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja i/ili nedostataka, preporučujemo da odbijete primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti nama, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti pismeno na e-mail adresu: info@printaj.online ili poštanskim putem na adresu Cerovski d.o.o. / Printaj.online, Eugena Podaupskog 4, 10 000 Zagreb. U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se povrat uplaćenog iznosa ili nadoknada istog proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Mi ćemo izvršiti prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosimo mi.

Niste pronašli odgovor?

Ukoliko niste pronašli odgovor na traženo pitanje, pokušajte ga pronaći na sljedećim poveznicama: